Nieuws


Wij rijden elektrisch!

De holding groeit
Onze holding groeit en ontwikkelt in een razend tempo. Inmiddels omvat onze bedrijvengroep naast MACG, ook Inframil Noord, Extenzo, Inside Wonen en meer.., Wooncreatie en UrbanLiving. Middels dit pallet aan bedrijven verzorgen wij alles op het gebied van wonen, bouw, omgeving en infrastructuur. Een mooi voorbeeld waar dit alles samenkomt is de (her)ontwikkeling van het voormalig Suikerfabriekterrein. Een uniek project waarbij het oude terrein, dat paste bij de twintigste-eeuwse economie nu een fundament wordt voor de eenentwintigste-eeuwse economie. Dit doen wij door het creëren van een smart-city waarbij de nieuwste technologieën worden ingezet om de stad nog duurzamer en leefbaarder te maken. 

Duurzamer en verantwoordelijker
Bij de groei en ontwikkeling van onze holding hoort een duurzaam toekomstbeleid en daarom werken wij samen aan de CO2-prestatieladder zodat we nog verantwoordelijker en duurzamer kunnen ondernemen. Een eerste stap is het verruilen van twee bedrijfsauto's voor twee volledig elektrische BMW i3's. Bovendien dienen deze BMW's als pilot voor het unieke mobiliteitsconcept dat wij op ons project aan de Stadswerf in Groningen uitrollen.

Carsharing op kantoor
Carsharing betekent letterlijk het delen van een auto. Op het kantoor aan de Gotenburgweg zijn afgelopen donderdag twee BMW i3's afgeleverd voor carsharing. Middels een app kunnen de medewerkers van onze partnerbedrijven de auto's vooraf reserveren. Dit kan zowel onder werktijd, om naar afspraken buiten de deur te gaan, of in de avonden en weekenden, voor privé gebruik. 

De Voordelen
Door gebruik te maken van elektrische auto's dragen wij bij aan een duurzamere samenleving. Bovendien kunnen onze relaties gratis gebruik maken van de laadpaal, zodat zij na hun afspraak bij ons op kantoor, weer met een opgeladen auto terug naar huis kunnen.

Irma van Kammen: 'binnen de bedrijvengroep beschikken wij over wij een centraal secretariaat. Doordat onze bedrijven veelal betrokken zijn bij grotere en meerjarige projecten zijn hier vaak door onze bedrijven projectkantoren gevestigd. Van ons centraal secretariaat wordt dan verlangd dat een van onze secretaresses aanwezig is bij de projectvergaderingen voor het verzorgen van de notulen enzovoorts. Een goed voorbeeld hiervan is het project suikerfabriekterrein waar onze bedrijven de komende jaren een actieve rol gaan vervullen bij de ontwikkeling van het terrein en de realisatie van de infrastructuur. Het inzetten van deelauto’s is voor ons dan ook een handig middel, waarbij we ons, nu we beschikken over volledig elektrische auto’s,  dus ook volledig duurzaam kunnen verplaatsen van ons hoofdkantoor naar de verschillende projectkantoren'

Pilot uniek mobiliteitsconcept
Het gebruik van de BMW's op ons kantoor en door de verschillende bedrijven dient voor ons ook als pilot voor het unieke mobiliteitsconcept dat wij op ons project aan de Stadswerf in Groningen uitrollen: carsharing. Aan de Flamingokade/Pelikaanstraat in Groningen realiseert Extenzo minstens 69 eengezinswoningen, waarvan 37 koopwoningen en 32 huurwoningen in de vrije sector: De Stadswerf. De toekomstige bewoners van de Stadswerf kunnen straks exclusief gebruik maken van BMW i3's die door Extenzo en UrbanLiving beschikbaar worden gesteld. Door gebruik te maken van carsharing dragen we bij aan een duurzamere samenleving. Bovendien is carsharing gunstig voor de parkeerruimte in de omgeving en is het concept financieel aantrekkelijk voor de gebruikers.

Terug naar alle nieuwsberichten

Volg ons op
Geen enkel project missen?

Maak een gratis en vrijblijvend woonprofiel aan en blijf op de hoogte van alle huidige èn toekomstige projecten.

Woonprofiel aanmaken