Over Wooncreatie


Wat doet Wooncreatie?

Wooncreatie adviseert en begeleidt u bij het bouwen van een eigen woning, samen met uw toekomstige buren. Samen bouwen is uitdagend en biedt kansen. We brengen mensen, ideeën en locaties bij elkaar. Samen met u gaan we op zoek naar gelijkdenkenden en medebouwers oftewel woondeelgenoten.

Wij bieden begeleiding, maken het proces overzichtelijk en ondersteunen u bij het vormgeven van uw woonwensen. Onze kennis en jarenlange ervaring zorgt ervoor dat u voldoende inzicht krijgt in alle fases van het proces en de te nemen stappen. Ontwikkelen is soms onzeker en niet altijd eenvoudig. Wij ontzorgen u en zijn voor gesprekspartners aan de andere kant van de tafel een serieuze en ervaren partij.

Uw droomhuis, hoe groot of klein ook, kunnen we helpen te realiseren door u vanuit onze deskundigheid te begeleiden. Dit doen we in nauw overleg met u, de woondeelgenoten en eventueel benodigde ingehuurde professionals. 

Is het iets voor u?

U heeft een beeld van uw droomwoning maar vindt dit niet in het huidige aanbod. Contact met uw toekomstige buren heeft voor u een meerwaarde. U wilt graag betrokken zijn vanaf de eerste ideeën, maar de mate waarin kan nog variëren. U hoeft geen verstand van bouwen te hebben om mee te kunnen doen.

Afhankelijk van uw interesse en kennis en die van uw woondeelgenoten kunnen specifieke onderdelen in meer of mindere mate uitbesteed worden. Met de ondersteuning van Wooncreatie kan een ieder zijn passende vorm vinden binnen het ontwikkelproces.

Wilt u bijvoorbeeld in een gemeenschap ontwikkelen of verbouwen? Heeft u al een aantal woondeelgenoten en/of een locatie? Wilt u gezamenlijk duurzaam en goedkoop inkopen? Wilt u samen sterk staan ten opzichte van de uitvoerenden? Of wilt u vooral een aantal voorzieningen met elkaar delen? Wooncreatie biedt een passende ondersteuning.

U kunt zich aanmelden als geïnteresseerde, waarbij u vrijblijvend een profiel kan aanmaken zodat we uw woonvoorkeuren kunnen matchen met mogelijke wooncreaties.

Daarnaast is er ruimte om uw ideeën of uw groep woondeelgenoten op onze site zichtbaar te maken zodat interesses gedeeld kunnen worden en locaties en/of meerdere woondeelgenoten gevonden kunnen worden.

Welke voordelen biedt Wooncreatie u?

  • Meer vrijheid in het vormgeven van uw woning, passend bij uw specifieke wensen;
  • het vinden van woondeelgenoten en een passend project;
  • meer mogelijkheden voor gezamenlijke aanvullende woon- en/of zorgvoorzieningen;
  • financiële voordelen door gemeenschappelijke inkoop en het ontbreken van ontwikkelwinst;
  • uw eigen onafhankelijke en professionele gesprekspartner en begeleider;
  • samen sterk: met uw toekomstige buren richt u een woondeelgenoten gemeenschap op (een vereniging);
  • contractpartijen (architecten/aannemers/installateurs/enzovoorts) worden na strenge selectie door u zelf aangewezen;
  • inhuren van onafhankelijke bouwbegeleiding en controle bij het bouwproces;
  • lager investeringsniveau door mogelijk inzetten van Duokoop (optie).

Enthousiast?

Maak vrijblijvend een woonprofiel aan en maak je woonwensen kenbaar!

Woonprofiel aanmaken »
Volg ons op
Geen enkel project missen?

Maak een gratis en vrijblijvend woonprofiel aan en blijf op de hoogte van alle huidige èn toekomstige projecten.

Woonprofiel aanmaken